Endüstriyel robotlu otomasyon uygulamaları özellikle seri üretim yapan işletmelerde, başta kalite ve verimlilik olmak üzere büyük bir artış sağlamaktadır. Dolayısıyla son yıllarda dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da Robot ve CNC makinalarının bir arada çalışması yaygınlaşmaya başlamıştır.
Robot uygulamalarının büyük bir çoğunluğu takım tezgahlarına yapılan yükleme ve boşaltma uygulamaları oluşturmaktadır.
Bunun yanında robotlar otomasyon içinde zımpara, çapak alma, polisaj, kaynak, palet yükleme, paketleme, boyama gibi ağır ve özel proseslerde de kullanılmaktadır.
Robot Entegrasyonu
Robot Kullanmanın Avantajları
-
İşçilik maliyetini azaltmak
-
Tehlikeli ve riskli alanlarda çalışanların yerini almak
-
Daha esnek bir üretim sistemi sağlamak
-
Daha tutarlı kalite kontrolü sağlamak
-
Üretim miktarını arttırmak
-
Üç vardiya boyunca aralıksız çalışma kabiliyeti
-
İnsana göre daha fazla yük kaldırma kabiliyeti
-
Usandırıcı ve tekrarlı işlerde yeterlilik
-
Tehlikeli ortamlarda çalışabilme kabiliyeti
-
İnsan hatalarını elimine etme
-
Kalite kontrol hatalarını minimuma indirme
-
Kendini hızla amorte etme
-
Yüksek hareket esnekliği
-
Yüksek kar eldesi
Projelendirme
Robot Makine Besleme Otomasyonu
-
Kameralı ya da fikstürlü Robotik CNC Besleme Otomasyonu
-
Kameralı ya da fikstürlü Robotik Transfer Tezgahı Besleme Otomasyonu
-
Robotik Pres Besleme Otomasyonu
Robotik Taşıma, Paketleme ve Paletleme Otomasyonu
-
Robotik Çuval, Torba Paletleme Otomasyonu
-
Robotik Koli, Kutu Paletleme Otomasyonu
-
Robotik Damacana Paletleme, Deplaletleme Otomasyonu
Kameralı Robot Otomasyonu
-
2D & 3D Vision
Robot ve otomasyon teknolojileri konusunda geniş endüstri robotu ürün yelpazesiyle özel robotik otomasyon çözümleri sunuyoruz. Üretim süreçlerinizde hat önü, işleme, tutma, taşıma ve hat sonu robot uygulamalarıyla sizi destekliyoruz.
Firmamız müşteri gereksinimlerini karşılayacak en uygun çözümü analiz ederek projelendirme çalışmalarını oluşturmaktadır.
Sisteminiz için uygun robot seçimi bilgisayar destekli programlar aracılığıyla gerçekleştirirken kaynak ekipmanları, boya ekipmanları, Spindle, Gripper, güvenlik gereksinimleri gibi tüm dış ürünlerin projelendirmesi de yine firmamız tarafından yapılmaktadır.
Yazılım ve Programlama
Konusunda uzman ve deneyimli proje ekimiz;
ABB, KUKA ve FANUC robot markalarının tüm kontrolör gruplarının yanı sıra, sistem dahilinde gerekli olan kaynak ünitesi, kesim üniteleri, endüstriyel kamera vs. gibi dış ekipmanlara yönelik yazılım ve programlama faaliyetlerini yürütmektedir.
Kurulum ve Devreye Alma
Tasarım ve imalat çalışmalarının ardından hazır hale getirilen sistem kurulumu öncelikli olarak firmamızın sahasında gerçekleştirilir.
Müşteri gözetiminde yapılan deneme üretimi ile ön onay alındıktan sonra, müşteri sahasında kurulum tamamlanır.
Projelendirme aşamasından kurulum sonrasına kadar her adımda sürekli olarak koordinasyon halinde yürütülen çalışma ile müşteri, tüm detaylar konusunda bilgilendirilmektedir.
Ayrıca devreye alma sonrası verilen robot ve sistem eğitimleri ile firma çalışanları tüm teknik konulara hâkim olacak seviyede teknik bilgiye sahip olmaktadır.
Teknik Servis
Robotik sistemlerin hız ve kalite kazanımlarıyla birlikte öne çıkan
en belirgin özelliklerinden birisi de uzun süre boyunca bekleme ve duruşlarının mümkün olmamasıdır.
Bu durumda da hızlı, deneyimli ve profesyonel servis hizmeti büyük önem kazanır.
Kurulumu yapılan tüm sistemler ve bu sistemlerde kullanılan tüm ekipmanlar için kapsamlı bir teknik servis hizmeti sağlamaktayız.
Herhangi bir aksilik durumunda telefon destek hattımızla sorunu çözmeye çalışarak arızalarınızı en kısa zamanda gidermekteyiz.
7/24 kesintisiz verdiğimiz hizmetle arıza durumlarında servis ekibimiz, bilgi ve tecrübesi ile en kısa sürede soruna müdahale ederek sistemin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Yedek Parça
Garantili orijinal parça ve aksesuarlar ile teknik destek ve yedek parça tedariki konusunda sizlere tam destek vermekteyiz.
Oluşabilecek hasar ve ya arıza durumlarını inceledikten sonra belirleyip, en uygun fiyatlarla güvenilir gerekli parça listesi tarafınıza sunulmaktadır.
Üretimin aksamaması ve sistemin devamlılığı için beklenmeyen bir zamanda gerekebilecek bir yedek parçanın çok kısa bir sürede tedarik edilebilmesi amacıyla, firmamız bünyesinde geniş bir yelpazeye sahip yedek parça stoğumuz bulunmaktadır.
Üretim hattında oluşabilecek arıza ve ya hasar durumunun giderilebilmesi için UGR Otomasyon tarafından gerekli tespit yapılarak ilgili ekipmanın değişimi yapılabildiği gibi doğrudan müşterilerimizden gelen talep üzerine de yedek parça tedarik edilebilmektedir.
ABB, KUKA, FANUC marka robot ve proses ekipmanları için firmamız ve üretici firmalardan sağlanan yedek parçalar;
-
Orijinal parça ve aksesuar
-
Tamir edilmiş ürün
-
Exchange ürün
İkinci el ve üretici firmaladan sağlanan Exchange ürünler, tamirden kaynaklı problemlere karşı garanti güvencesiyle müşterilerimize sunulmaktadır.
Tamir Hizmeti
UGR Otomasyon bünyesindeki teknik ekibi ABB, KUKA ve FANUC marka robotların Servo motor, reducer, amplifair ve elektronik kart tamirini yaparak, ilgili ekipmanları gerçek ortamında test etmektedir.
Tamir esnasında ihtiyaç duyulabilecek elektronik ve mekanik malzemeler konusundaki güçlü stoğumuz sayesinde malzeme temininden dolayı oluşabilecek bekleme süreleri en aza indirilmektedir.
Tamir ve test işlemi tamamlanan ekipmanlar, tamirden kaynaklı problemlere karşı garanti güvencesi ile müşterilerimize sunulmaktadır.
Başlıca tamirini yaptığımız ekipmanlar;
-
Sürücü Üniteleri (rectifier, drive module)
-
Robot Kumanda Panelleri (tech pandent, flexpendant, ipendant, kcp)
-
Robot Kartları (main computer, axis computer, i/o computer, i/o units, memory board, serial measurement board, power supply units v.b.)
Periyodik Önleyici Bakım
Robotun optimum performansı, periyodik robot koruyucu bakım işlemlerini yerine getirerek korunabilir. Robotlar yüksek kullanım iki vardiya ve ya orta kullanım üç vardiya çalıştığında yıllık ortalama 4000 saat kullanıma kadar dayanır. Robotun çalışma süresi hareket halinde olduğu süre baz alınarak hesaplanır.
Düzenli olarak robot koruyucu bakım yapılmaz ise konum sapması, tekrarlanabilirlik sorunları, kablo hasarı, programların kaybı ve olası güvenlik sorunları gibi hatalarla karşılaşılabilir.
-
Görsel bileşen parçaları ve robotik sistem içinde sensör ve optiklerin kontrolü yapılır.
-
Mekanik aksam kontrolü (yağ kaçağı/sızması)
-
Robot kontrol panosu havalandırma ve soğutma fanları verimli hava akışı için temiz tutulmalıdır.
-
Mekanik ünite kabloları, kablo karışıklığı, bağlantı noktaları kontrol edilir.
-
Montaj vidaları boşluk/gevşeklik kontrol edilir.
-
Gripper ve ya tool aracının montaj noktaları kontrol edilir.
-
Robot bağlantı kabloları (TP kablo, Power kablo, Encoder Data kablo) kontrol edilir.
-
Dengeleme silindiri kontrolü (eğer var ise)
-
Robot yağ değişimi
-
Robot pil/akü değişimi
-
İlk dört yıl kontroller
-
Mekanik ünite kablo değişimi
Periyodik önleyici bakımlarda gerçekleştirilen işlem listesini görüntülemek için lütfen bu alana tıklayınız.
Eğitim
Endüstriyel robotların etkin bir şekilde kullanımı ve mevcut bilgilerin geliştirilmesi amacıyla farklı seviye ve içerikteki eğitim programlarımız, UGR Otomasyon bünyesinde verilebildiği gibi müşterilerin çalışma ortamında da sunulabilmektedir.
Eğitimler, uzman eğitmenlerimiz tarafından robot üreticilerinin güncel eğitim kaynakları ve teknolojik yenilikler takip edilerek hazırlanan eğitim dokümanlarıyla birlikte pratik ve uygulamalı olarak sunulmaktadır.
Robotların işletiminden sorumlu operatörlerden robot programcılarına kadar farklı seviyelerdeki robot kullanıcılarını kapsayan eğitim programlarıyla yeni projeleri hayata geçirebilir, karşılaşacağınız problemlere anında ve herhangi bir ekstra desteğe gerek duymadan müdahale edebilirsiniz.
UGR Otomasyon olarak ABB, KUKA ve FANUC marka robotlar için sunduğumuz eğitim programları, Operatör Eğitimleri ve Robot Kullanım Eğitimleri olmak üzere iki kategoridedir.